PNL aşteaptă decizia pe fond a CCR

Liberalii susţin că CCR s-a pronunţat doar pe procedură în privinţa alegerilor şi aşteaptă decizia pe fond a judecătorilor, care se va da săptămâna viitoare.

Adăugat: 4 Mai 2016
Ultima actualizare:4 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

PNL susţine că judecătorii Curţii Constituţionale s-au pronunţat astăzi doar pe procedură cu privire la organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

Copreşedintele partidului, Alina Gorghiu, ne-a declarat că liberalii aşteaptă decizia pe fond a judecătorilor, care se va da săptămâna viitoare.

Atunci se va decide, practic, mai spunea Alina Gorghiu, dacă alegerile locale vor avea loc în două tururi sau într-un singur tur de scrutin.

Curtea Constituţională a decis ca alegerile locale să fie organizate într-un singur tur de scrutin.

CCR a respins astăzi sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale.

"Nu am găsit nici un motiv, nu s-a adus nici un argument care să justifice schimbarea practicii Curţi Constituţionale în domeniu. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul parlamentului să stabilească Legea electorală. De altfel, şi Comisia de la Veneţia spune că nu este nici o problemă, nu se încalcă legile, nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiţionează de existenţa unor semnături. Iar, pe articolul 101 s-a respins ca inadmisibil pentru că acest articol nu are legătură cu cauza dedusă judecăţii. Mai avem încă 30 de dosare până astăzi venite cam cu acelaşi obiect, dar sigur nu vom schimba practica de azi până mâine", a spus preşedintele CCR, Augustin Zegrean la finalul şedinţei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza