PNL are peste 350 de amendamente la Legea bugetului

PNL a anunţat depunerea a peste 350 de amendamente la Legea Bugetului de stat pentru 2018.

Adăugat: 11 Decembrie 2017
Ultima actualizare:11 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La finalul şedinţei Biroului Executiv, liberalii au declarat că principalele capitole unde ei au alt punct de vedere privind administrarea banilor publici sunt educaţia, sănătata, majorarea pensiilor, mediul de afaceri, administraţia locală şi economia.

Deputatul PNL Bogdan Huţucă a precizat că anul viitor, primăriile vor fi cele mai afectate de măsurile fiscal-bugetare luate de actuala putere.

El spune că bugetul nu prevede recuperarea diferenţei de venituri în urma reducerii cotei de impozitare de la 16 la 10%.

"Acest buget transpune eşecul politicilor fiscal-bugetare din anul 2017 a acestui guvern - şi spun acest lucru pentru că acest guvern a avut de ales între a amâna şi a anula anumite măsuri luate în anul 2017, lucru pe care îl facem noi acum, prin amendamentele depuse, evident, cu nişte costuri politice, dar în schimb, ar fi asigurat sustenabilitate acestui buget, sau să ne propună un buget de criză, ceea ce se întâmplă în prezent. Principalele victime ale acestui buget sunt unităţile administrativ teritoriale, primăriile", a spus Bogdan Huţucă.

Astăzi este ultima zi în care senatorii şi deputaţii mai pot depune amendamente la proiectul de buget pentru 2018.

Dezbaterile în plen vor începe lunea viitoare, pe 18 decembrie, iar votul final este programat pentru joi, 21 decembrie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza