PNL ameninţă cu contestarea la CCR a proiectului privind defăimarea socială

În opinia liberalilor, propunerea iniţiată de Liviu Dragnea prin care se sancţionează defăimarea socială, lezează libertatea de expresie şi îndepărtează România de valorile democratice.

Adăugat: 15 Octombrie 2015
Ultima actualizare:15 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL anunţă că va folosi toate mijloacele legale, inclusiv contestarea la Curtea Constituţională, pentru a împiedica aplicarea proiectului de lege prin care se sancţionează defăimarea socială. 

În opinia liberalilor, propunerea iniţiată de Liviu Dragnea  lezează libertatea de expresie şi îndepărtează România de valorile democratice.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe susţine că astfel de proiecte amintesc de practicile dictatoriale.

"Această lege antidefăimare vine pur şi simplu să pună cătuşe libertăţii de gândire şi libertăţii de expresie. Noi considerăm că acest proiect este unul deosebit de periculos, este unul care vine pur şi simplu să creeze un climat de frică în societatea românească şi care nu îşi găseşte niciun fel de suport la ceea ce constituie baza de necesităţi materiale, morale şi sociale ale poporului român în acest moment", a spus Daniel Gheorghe.

Proiectul privind promovarea demnităţii umane şi a toleranţei faţă de diferenţele de grup a fost adoptat săptămâna trecută de către Senat şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, precizează redactorul RRA, Angela Matei. Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza