PNL acuză guvernul că distribuie resurse pe care nu le are

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, şi-a arătat îngrijorarea faţă de creşterea gradului de îndatorare a României.

Adăugat: 20 August 2017
Ultima actualizare:20 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

Liderul liberal i-a reproşat Guvernului Tudose că distribuie resurse pe care nu le are, în loc să pună la punct o politică economică pentru dezvoltare.

"Ceea ce reproşez acestui guvern este că rămâne cu aceeaşi mentalitate, şi anume, aceea de a distribui resurse pe care nu le are în loc să pună la cale o politică economică care să asigure cu adevărat dezvoltare. Uitaţi-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în şase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plăţile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele şase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic", a declarat Orban.

Ludovic Orban a atras atenţia că în ultimele şase luni România s-a împrumutat patru miliarde de euro.

El a avertizat Guvernul că va ajunge în situaţia de a nu mai avea bani să achite plăţile pe care le-a generat prin legile adoptate în ultima perioadă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza