PNL a depus o moţiune simplă pe energie

Liveralii vor să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte creşterea alarmantă a preţului la energia electrică.

Adăugat: 7 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL
trimite pe mail

PNL a depus astăzi la Camera Deputaţilor o moţiune simplă privind domeniul energiei, prin care cere demisia ministrului Toma Petcu.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, spune că prin acest demers, formaţiunea sa vrea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte creşterea alarmantă a preţului la energia electrică.

"Sunt foarte multe probleme legate de creşterea preţului în energie, de stocurile de gaze naturale, de lipsa investiţiilor în infrastructură, precum şi decapitalizarea firmelor de stat. Pentru toate aceste probleme, vinovat este managementul defectuos şi de aceea, ministrul energiei, Toma Petcu, trebuie să fie demis sau să îşi dea demisia printr-un act de onoare", a spus Raluca Turcan.

Între timp, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis retragerea de pe ordinea de zi a moţiunii simple la adresa ministrului energiei, pe motiv că aceasta conţine solicitări imperative către premier, a precizat Ioana Bran, secretar al Camerei.

Decizia este criticată de preşedintele PNL, Ludovic Orban, care spune că liberalii vor redepune documentul în fiecare şedinţă de plen.

El apreciază că retragerea moţiunii simple este un precedent periculos, un atac împotriva democraţiei, prin negarea dreptului opoziţiei parlamentare de a se exprima critic la adresa guvernului.

În comunicatul remis presei, Ludovic Orban mai anunţă că liberalii pregătesc o sesizare către CSAT privitoare la pericolul în care se află sistemul energetic naţional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza