PMP va vota pentru Guvernul Orban

PMP și PNL au semnat un acord politic de susținere a Guvernului condus de Ludovic Orban.

Adăugat: 27 Octombrie 2019
Ultima actualizare:27 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, președintele PMP
trimite pe mail

Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor vota învestirea Guvernului Orban, în anumite condiţii, a anunţat liderul formaţiunii, Eugen Tomac, după o şedinţă, astăzi, a Colegiului Naţional.

El spune că a fost mandatat de conducerea partidului să semneze, în acest sens, un acord politic cu PNL.

Eugen Tomac: Vom cere să se extindă reţeaua de gaze către cetăţeni cu bani, fie europeni, fie de la bugetul de stat, să se acorde atenţie sporită pentru proiectele mari de infrastructură, pentru că sunt nevoi ale României şi noi vrem să ne asigurăm că viitorul guvern le va trata ca pe proiecte de importanţă zero pentru ţară. Cu acest mandat din partea colegilor mei, mergem la discuţiile cu premierul desemnat.

La rândul său, premierul desemnat, Ludovic Orban, afirmă că se aştepta la anunţul făcut de PMP.

Ludovic Orban: Salut decizia partenerilor noştri de opoziţie din PMP. Mă aşteptam la o astfel de decizie. Cunosc în mare solicitările colegilor noştri. Sunt convins că vom face echipă împreună. În cursul zilei de mâine, vom avea întâlniri cu Grupul minorităţilor naţionale. De asemenea, vom semna acordurile, înţelegerile pe care le-am convenit cu partenerii noştri de la USR, de la UDMR şi de la ALDE. De asemenea, vom discuta în continure cu parlamentarii PRO România, pentru a nu urma boicotul pe care îl pune la cale PSD, astfel încât să avem o procedură normală de învestire.

El a estimat că, până în prezent, se bazează pe votul a 225 de parlamentari din formaţiunile care şi-au declarat susţinerea pentru cabinetul său.

Liberalii au nevoie 233 de voturi pentru învestirea cabinetului propus de premierul desemnat, Ludovic Orban.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza