PMP solicită suplimentarea secţiilor de votare la Chişinău

Partidul Mişcarea Populară cere Ministerului de Externe să înfiinţeze de urgenţă 20 de secţii de votare la Chişinău, pentru scrutinul din 2 noiembrie.

Adăugat: 13 Octombrie 2014
Ultima actualizare:13 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, vicepreşedinte PMP
trimite pe mail

Eugen Tomac consideră că nu sunt suficiente cele 4 secţii de votare, având în vedere ponderea populaţiei româneşti din capitala Republicii Moldova.

"Sunt câteva sute de mii de cetăţeni români în Republica Moldova, oameni care au aceleaşi drepturi şi libertăţi ca şi toţi cetăţenii români. Cum îşi explică domnul Victor Ponta că sute de mii de cetăţeni români pot vota doar în patru secţii de vot la Chişinău?" întreabă retoric Tomac.

Partidul Mişcarea Populară o susţine pe Elena Udrea în această campanie prezidenţială, ne-a informat redactorul nostru, Alin Şerbănescu.

Gheorghe Funar vrea o nouă Constituţie

O nouă Constituţie, mai multe drepturi pentru viitorul preşedinte şi păstrarea bogaţiilor naturale - sunt doar câteva dintre obiectivele programului politic al candidatului independent Gheorghe Funar.

Dacă va fi ales preşedinte al României, Gheorghe Funar spune că va fi schimbarea pe care o aşteaptă românii de 25 de ani.

"Prin adoptarea Constituţiei cetăţenilor, deciziile importante în această ţară, cele de interes naţional, vor fi luate de poporul român prin referendum. În această viitoare Constituţie a României se acordă ceea ce este normal pentru un preşedinte, dreptul la iniţiativă legislativă. Prin noua Constituţie se prevede că toate bogăţiile naturale devin monopol de stat", a spus Gheorghe Funar:

Declaraţie consemnată de redactorul RRA Andreea Prisăcariu.

PSD Mureş, sigur că Victor Ponta va obţine un scor bun în judeţ

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, este convins că Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, va obţine un scor foarte bun în acest judeţ.

El se bazează pe modul de organizare al PSD şi pe puterea organizaţiilor social-democrate.

"Noi ne propunem 51% din numărul voturilor româneşti din judeţ. Este greu de mobilizat, mai ales că sunt mulţi care sunt dezamăgiţi de politică în România şi de ceea ce văd despre politicienii români, dar cred că este rândul la o nouă generaţie, pe care o reprezintă Victor Ponta şi care va schimba această părere generală asupra politicienilor", a spus Vasile Gliga:

A consemnat corespondentul RRA Raul Matiş.

Monica Macovei propune ca sănătatea şi educaţie să obţină 5% din PIB

Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, declara la Medgidia că, în cazul în care va ajunge preşedinte, va propune ca un procent de 5% din PIB să ajungă la sănătate şi educaţie.

"Pentru educaţie să avem 6% din PIB în mod real, nu pe hârtie, la fel pentru sănătate. Şi pot să vă spun că, fiindcă vorbim de sănătate, ca doctorii să nu mai plece, am făcut un calcul: pleacă 4.000 de doctori tineri pe an, am investit în ei noi, ca stat, un miliard de euro şi dacă le creştem salariile ne costă 250 de milioane de euro. Deci, facem şi economie", consideră Monica Macovei:

A consemnat corespondentul RRA Mona Constantinescu.

Vasile Blaga: Este nevoie de reforma adminsitrativ-teritorială

Co-preşedintele ACL, Vasile Blaga, susţine că România poate să aibă o administraţie mai eficientă dacă reduce numărul judeţelor şi pe cel al primăriilor.

"Este nevoie de reforma adminsitrativ-teritorială, este nevoie de mai multă forţă din toate punctele de vedere a administraţiei locale, dar atunci când transmite guvernul, indiferent ce culoare politică are, că aici şi noi am greşit, când transmiţi responsabilităţi la primari sau la preşedintele consiliului judeţean, indică-i şi sursa de finanţare.Nu-i dai numai obligaţii, bără bani. Dar, din punct de vedere cum se pun discuţiile azi, atâta autonomie în Olt, cât în Harghita, este de părere Vasile Blaga:

A consemnat corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci.

Teodor Meleşcanu crede că sănătatea şi educaţia trebuie protejate

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Teodor Meleşcanu spunea, la Sibiu, că sănătatea şi educaţia reprezintă investiţii în viitor şi trebuie protejate.

"Din punctul meu de vedere, de aceea, cheltuielile bugatare pentru sănătate şi pentru educaţie nu sunt cheltuieli în sensul adevărat al cuvântului, sunt investiţiile în viitor. Investiţiile care se fac în educaţie şi în sănătate ne dau indicatorul a ceea ce va fi România în perioada următoare", a spus el.

Teodor Meleşcanu a participat, la Sibiu, la un seminar pe teme de sănătate, ne-a informat corespondentul RRA Carmen Vulcan.

Partidul PRODEMO îl susţine pe Mirel Amariţei în această cursă electorală.

Acesta doreşte o competiţie serioasă.

Sperăm să fie o competiţie serioasă, să se ia în serios această competiţie electorală, care de 25 de ani a fost doar un circ, şi candidaţii să trateze cu responsabilitate acest demers.Mirel Amariţei:

Candidatul PRM la prezidenţiale, Corneliu Vadim Tudor, îşi propune ca, în cazul în care va ajunge preşedinte, să relanseze economia şi să îşi concentreze atenţia pe dezvoltarea agriculturii şi a turismului.

De asemenea, doreşte să mărească salariile şi pensiile cu 25% şi să acorde procente semnificative din produsul intern brut pentru educaţie, sănătate, justiţie şi cultură.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza