PMP solicită mai multe secţii de votare în străinătate pentru europarlamentare

Partidul Mişcarea Populară solicită MAE şi Guvernului să suplimenteze numărul de secţii de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Adăugat: 10 Aprilie 2014
Ultima actualizare:10 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Deputatul Eugen Tomac, preşedinte PMP, a declarat joi, într-o conferință de presă, că partidul său vrea suplimentarea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare, iar în cazul în care va constata că nu se păstrează nici măcar numărul de secţii aprobate la alegerile parlamentare din 2012 va ataca în instanţă Ordinul ministrului de Externe privind acest subiect.
 
"Facem apel către Ministerul de Externe, către Guvernul României, şi vom trimite şi o scrisoare către MAE, ministrului Titus Corlăţean, prin care vom solicita să mărească numărul secţiilor de vot. Să înceapă de urgenţă, totodată, o campanie de informare a cetăţenilor români, unde pot vota şi cu ce acte", a declarat preşedintele PMP.
 
Eugen Tomac a precizat că în cazul în care MAE nu va păstra cel puţin numărul de secţii de votare aprobat pentru alegerile parlamentare din 2012, PMP va ataca în instanţă Ordinul de ministru privind acest subiect.
 
"În cazul în care vor fi înfiinţate mai puţine secţii de vot decât au existat la ultimele alegeri parlamentare, PMP îşi rezervă dreptul de a ataca în instanţă acest Ordin al ministrului Afacerilor Externe", a ținut să sublinieze Tomac.
 
El a precizat că la ultimele alegeri parlamentare din 2012, Guvernul României a înfiinţat peste hotare 306 secţii de vot: 55 în Italia, 42 în Spania, 24 în SUA, 14 în Republica Moldova, 10 în Franţa, şapte în Marea Britanie, câte cinci în Canada, Grecia, Austria.
 
PMP cere înființarea a 50 de secţii de vot în Republica Moldova

Eugen Tomac a subliniat că o situaţie specială este cea din Republica Moldova, acolo unde există "aproape patru milioane de români, dintre care câteva sute de mii cetăţeni şi ai României şi ai Republicii Moldova".
 
"Cerem Guvernului României, MAE, să înfiinţeze 50 de secţii de vot în Republica Moldova", a spus preşedintele PMP.
 
Tomac a explicat că s-ar crea astfel o oportunitate extraordinară pentru cetăţenii din Republica Moldova să poată participa în premieră la o campanie electorală pentru Europa.
 
"Republica Moldova se află în plin proces de apropiere de Uniunea Europeană şi cred că ar fi un prilej extraordinar ca cetăţenii Republicii Moldova să cunoască ce înseamnă Parlamentul European, ce înseamnă instituţiile europene.(...) Sunt convins că o asemenea iniţiativă ar fi salutată şi de Guvernul Republicii Moldova", a mai adăugat liderul PMP. 


Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza