PMP propune reducerea numărului de parlamentari

PMP a propus în Parlament legea privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a anunțat Eugen Tomac, candidat PMP la alegerile parlamentare.

Adăugat: 14 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac
trimite pe mail

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că partidul are datoria de a impune voinţa cetăţenilor, exprimată prin referendum, şi anume, un parlament alcătuit din 300 de membri.

"Împreună cu colegii mei, Clement Negruţ şi Petru Movilă, am propus în Parlament legea privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Obligaţia noastră politică este să luptăm cu toate forţele pentru a pune în aplicare ceea ce au decis 90% dintre români, că vor 300 de aleşi competenţi, nu 600 de oameni care ajung în Parlament şi uită de ce au ajuns acolo", a spus Tomac.

Eugen Tomac candidează pentru un fotoliu de deputat în Bucureşti.

Eugen Durbacă: Dacă ai creşterea PIB-ului cu 6%, nu poţi să dai salarii 15%

Eugen Durbacă este de părere că, în mod paradoxal, Executivul anunţă o creştere a PIB-ului la 6%, dar se împotriveşte majorării salariilor în medie cu 15 procente.

Potrivit lui Eugen Durbacă, premierul Dacian Cioloş şi Guvernul, se împotrivesc acestor majorări pentru că propunerile au venit de la PSD şi ALDE şi nu de la partidele care susţin actualul executiv, în special PNL.

"Dacă ai creşterea PIB-ului cu 6%, nu poţi să dai salarii 15%. N-ai cum să nu dai. Ori n-ai creştere deloc economică şi, atunci, n-ai de unde, dar dacă raportezi că ai creştere, ca o întrepindere, ai creştere, ai producţie, păi din suma respectivă, dacă a crescut, faţă de 10 miliarde, la 20 de miliarde, n-ai cum să dai? Nu se poate! Este un paradox! Dar, părerea mea este că nu se vrea şi spune în felul următor: le-a venit ideea la cei de la PSD şi ALDE să facă aceste propuneri şi nu le-a venit lor", a susținut Eugen Durbacă.

Eugen Durbacă doreşte un mandat de deputat în judeţul Galaţi, din partea ALDE.

Ionuţ Chisăliţă: Sprijin total persoanelor cu handicap

Ionuţ Chisăliţă deschide lista PSD Caraş-Severin pentru Senat.

Fost deputat şi consilier guvernamental, Ionuţ Chişăliţă a suferit un accident de automobil şi a rămas imobilizat în scanul cu rotile.

Din postura de candidat la funcţia de senator, dar şi de persoană cu dizabilităţi, Ionuţ Chisăliţă propune sprijin total persoanelor cu handicap.

"Una dintre principalele proiecte pe care le voi avea, dacă voi ajunge în Senatul României, va fi să fac un amendament la legea cu privire la locuinţele pentru tineri, la ANL-uri, şi anume, să cresc punctajul pentru persoanele cu dizabilităţi, tinere, care pot să beneficieze de un astfel de apartament, de la 5 puncte, cum este acuma, undeva la 15 puncte. Şi, de asemenea, un alt amendament va fi ca în toate blocurile ANL, construite de către stat, să existe cel puţin un apartament adaptat persoanelor cu dizabilităţi", a declarat Ionuţ Chisăliţă.

PNL promite creșterea salariilor pentru bugetari

Liberalii solicită ministrului muncii realizarea în trei săptămâni a unui proiect de lege privind salarizarea unitară pentru bugetari, pentru a elimina ceea ce ei numesc "inechităţile existente între categoriile sociale".

Deputatul Eugen Nicolăescu a anunţat că Biroul Politic al PNL a adoptat, astăzi, o serie de principii, pe care se poate construi o astfel de lege.

"Concret, am făcut un calcul estimativ, pe următorii patru ani, cât am făcut noi calculul pe viitoare guvernare, este vorba de creştere în medie cuprinsă între 30 -40% şi, care, va duce, la sfârşitul anului 2020, la realizarea unui salariu mediu pe economie, de 4.238 de lei, deci aproape o mie de euro", a susținut Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu candidează pentru un nou mandat de depuat în Bucureşti.

Cosette Chichirău se va implica în reducerea decalajelor dintre sate şi oraşe

Cosette Chichirău, candidează din partea USR pentru Camera Deputaţilor, în judeţul Iaşi.

Ea promite că se va implica în reducerea decalajelor economic şi educaţional dintre sate şi oraşe. Cosette Chichirău spune că soluţia pentru rezolvarea acestei probleme o reprezintă reindustrializarea ţării.

"Noi vrem ca România să aibă o strategie indusitrală pe 10 ani, asumată de toate partidele politice, pentru că ne trebuie foarte multe resurse pentru dezvoltarea rurală, dezvoltarea educaţiei. Nouă ne trebuie venituri la buget mult mai mari, din cauza asta noi credem că invoaţia, dezvoltarea accelerată industrială ne va da resursele pentru a scoate România din sărăcie, inclusiv în domeniul rural", a susținut Cosette Chichirău.

László Attila: Prioritatea următorului legislativ, sprijinirea administraţiilor locale

Candidatul UDRM la Senat, judeţul Cluj, László Attila, a participat zilele trecute la o serie de întâlnir cu electoratul din localităţile Huedin, Sâncraiu, Izvorul Crişului şi Aghireş.

Potrivit unui comunicat de presă, împreună cu liderii administraţiilor locale şi cu membrii comunităţii au fost discutate problemele cu care se confruntă localităţile clujene şi soluţiile posibile pentru fiecare caz în parte.

László Attila a subliniat, cu acest prilej, cu faptul că prioritatea următorului legislativ va fi sprijinirea administraţiilor locale, prin adoptarea modificărilor legislative necesare.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza