PMP exclude orice alianță cu PSD

PMP poate discuta cu celelalte formațiuni politice orice alianță, dar exclude colaborarea cu PSD.

Adăugat: 22 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac
trimite pe mail

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac exclude orice fel de alianţă post alegeri cu PSD.

El spune că pentru a forma o majoritate după alegeri, PMP poate discuta cu celelalte formaţiuni politice, dar condiţionează orice înţelegere de numirea ca prim ministru a lui Traian Băsescu.

"Dacă PNL îşi doreşte în mod real să ajungă la guvernare, eu cred că preşedintele Iohannis poate trimite în opoziţie PSD doar avându-l ca prim-ministru pe preşedintele Traian Băsescu. Traian Băsescu este liderul politic care a trimis PSD în opoziţie şi cred că doar acest tandem Iohannis-Băsescu poate trimite din nou în opoziţie PSD, dacă ne dorim în mod real să oferim o alternativă credibilă pentru România", a spus Tomac.

Eugen Tomac este candidat  PMP pentru un nou mandat de deputat în Bucureşti.

Principalul obiectiv al Partidului România Unită este să intre în Parlament

Partidul Romania Unită îşi propune să atingă pragul electoral de 5 la sută necesar accederii formaţiunii în Parlament.

Un alt obiectiv al PRU este formarea unei coaliţii majoritare în Legislativul României.

Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvînt al PRU, Mirel Palada.

"Principalul obiectiv al Partidului România Unită este să intre în Parlament şi, mai ales, este ca Partidul România Unită să aibă un număr suficient de parlamentari pentru a contribui la o alianţă pentru România, nu împotriva României. Am făcut analize sociologice - Partidul România Unită este pe un trend clar crescător, va trece de 5%. Acesta este şi motivul pentru care v-am zis că vă aşteptăm în parlament după decembrie anul acesta", a spus Mirel Palada.

Leon Dănăilă: Greşeala mare a politicii este că promite mult şi face puţin

Profesorul Leon Dănăilă, susține că implicarea sa și a altor profesioniști în politică va readuce încrederea populației în Parlament.

El crede că experiența dobândită de fiecare în profesia sa poate contribui la elaborarea unor legi mai bune.

"Oamenii sunt dezamăgiţi de politică pe bună dreptate şi îşi doresc o schimbare în bine, în România, dar cu resemnarea nu se face schimbare. România poate deveni o ţară mai bună şi mai civilizată, dar trebuie să o rupă cu trecutul şi să meargă înainte cu oameni integri la conducere. Eu nu cred că politica este neapărat rea, dar cred că greşeala mare a politicii este că promite mult şi face puţin", a susținut Dănăilă.
 
Leon Dănăilă deshide lista PNL pentru Senat în Bucureşti.

Rovana Plumb: Împreună cu Mircea Duşa am făcut Legea privind pensiile militarilor

Şi în ţară, candidaţii şi susţinătorii acestora continuă să îşi prezintă proiectele sau realizările electoratului.

Mircea Duşa deschide lista de candidaţi PSD în Harghita.

Fostul ministru al muncii în cabinetul Ponta, Rovana Plumb a subliniat la întâlnirile cu electoratul de la Miercurea Ciuc, Bălan şi Topliţa implicarea  candidatului PSD, Mircea Duşa, în elaborarea şi coordonarea pensiei militarilor.

"Avem nevoie de un om profesionist şi care întotdeauna şi-a respectat toate promisiunile pe care le-a făcut. Împreună cu Mircea Duşa am făcut o lege, cea privind pensiile militarilor. Este o lege corectă, aşa cum a plecat din Guvern, şi ne asumăm ca în continuare implementarea ei să fie una corectă, aşa cum cadrele militare solicită", a declarat Rovana Plumb.

UDMR vrea o constituție nouă

Candidatul UDMR în judeţul Harghita este Korodi Attila.

Acesta propune adoptarea unei noi Constituţii şi nu doar modificarea legii fundamentale,  plecând de la principiile enunţate în Declaraţia de la Alba Iulia 1918.

"Dorim o Constituţie nouă. Toate partidele mari şi Preşedinţia ştie că a venit momentul în care din nou trebuie să dezbatem cum va arăta Constituţia României în viitor. Noi vrem o Constituţie nouă, nu o Constituţie modificată, bazată pe Declaraţia de la Alba Iulia de acum 98 de ani, care a pus bazele statului român modern. Este nevoie de o abordare nouă, în care fiecare comuniutate, indiferent dacă este locală sau etnică, este văzută ca partener în a aduce valoare adăugată României şi în dezvoltarea modernă a ţării noastre", a spus Korodi Attila.

ALDE lansează proiectul legislativ "Primul pamânt"

Ioan Ţinteanu, candidatul ALDE în Bistriţa-Năsăud lansează proiectul legislativ "Primul pamânt",  pe modeul programului  "Prima casă".

Dacă va ajunge în Parlament, el  va propune şi înfiinţarea meseriei de colector deşeuri reciclabile.

"Dacă vom umbla tot timpul să amendăm primarii că nu ţin curat pe malul râurilor sau la liziera pădurilor, nu vom face nimic. Trebuie să găsim soluţii de stimulare, şi acesta va fi un proiect cu care Ţinteanu se duce în Parlament pentru că nu este normal ca firma care îmi colectează deşeurile menajere şi le duce la Tărpiu să îmi colecteze şi deşeurile recilabile", a susținut Ioan Ţinteanu.
 
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza