PMP cere demiterea lui Vosganian şi retragerea proiectului Roşia Montana

Partidul Mişcarea Populară îi cere premierului Ponta să renunţe la proiectul de lege privind Roşia Montana şi demiterea lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei.

Adăugat: 3 Septembrie 2013
Ultima actualizare:3 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, i-a solicitat marţi premierului Victor Ponta să renunţe la proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană, afirmând că actul normativ emis de Guvern nu prevede respectarea unor condiţii legate inclusiv de standardele de mediu.
    
"Vrem să-i cerem premierului Victor Ponta să renunţe la proiectul de lege privind unele măsuri legate de exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană. Credem că acest proiect trebuie retras. Partidul Mişcarea Populară este împotriva proiectului Roşia Montană, aşa cum arată el acum", a declarat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Ponta, acuzat de "atitudine duplicitară"
    
El l-a acuzat pe şeful Guvernului de atitudine duplicitară, după ce Victor Ponta a anunţat că, în calitate de deputat, va vota împotriva proiectului trimis de Guvern la Parlament.
    
"Observăm cum primul-ministru Victor Ponta aprobă un proiect de lege, iar deputatul Victor Ponta este împotriva proiectului pe care şi l-a asumat ca prim-ministru. Acest dispreţ pe care îl manifestă faţă de cetăţenii României trebuie să înceteze, pentru că iresponsabilitatea şi incapacitatea de a lua decizii nu au nimic în comun cu viaţa de zi cu zi a românilor", a spus Tomac.
    
Liderul PMP a afirmat că formaţiunea sa susţine exploatarea resurselor minerale sau naturale, dar cu anumite condiţii, cum ar fi respectarea standardelor de mediu, protejarea patrimoniului, transparenţă în ceea ce priveşte angajamentele asumate.
    
"Credem că beneficiile trebuie să privească în primul rând interesul populaţiei României, prin crearea de locuri de muncă, prin investiţii eficiente. În plus, resursele pe care statul român le obţine să fie alocate către investiţii, şi nu către consum", a susţinut el.
    
Preşedintele PMP a precizat că, în forma actuală, proiectul de lege nu întruneşte aceste condiţii şi că, de aceea, Partidul Mişcarea Populară este împotriva actului normativ.
    
Eugen Tomac a vorbit şi despre faptul că premierul Victor Ponta a inaugurat recent lucrările de construcţie la gazoductul Iaşi-Ungheni, dar a acuzat că, imediat după eveniment, toate utilajele au dispărut de la faţa locului

Liderul PMP cere demiterea lui Vosganian din funcţia de ministru al Economiei

Tot marţi, preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, i-a cerut premierului Victor Ponta să îl demită din funcţie pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, întrucât DIICOT a cerut începerea urmăririi penale împotriva acestuia, pentru subminarea economiei naţionale.
    
Tomac a spus că nu poate cineva care este acuzat de subminarea economiei naţionale să deţină şi funcţia de ministru al Economiei.
    
"Cel mai cinstit guvern se observă, pe zi ce trece, că este cel mai murdar guvern, iar solicitarea de a începe urmărirea penală împotriva ministrulului Economiei este încă o dovadă în plus că USL nu ştie să guverneze. Credem că a sosit timpul ca cetăţenii români să vadă de fapt ce se ascunde în spatele acestei majorităţi parlamentare care nu este capabilă să ia decizii în interesul românilor", a mai spus liderul PMP.
    
DIICOT cere procurorului general să sesizeze Senatul României şi respectiv Preşedinţia, pentru a formula o cerere de urmărire penală faţă de Varujan Vosganian şi Adrian Videanu.
    
Ministrul Varujan Vosganian a declarat, luni, comentând cererea DIICOT în cazul său, că nu este vorba despre un caz de corupţie şi că procurorii nu ar trebui să se pronunţe asupra oportunităţii unor decizii economice.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Mugur Mihăiţă
Adăugat:
3 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza