PMP cere demisia ministrului Eugen Teodorovici

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, îi solicită demisia imediată a ministrului Teodorovici, pentru că a votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova.

Adăugat: 28 Martie 2015
Ultima actualizare:28 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Partidul Mişcarea Populară îi solicită lui Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene în cadrul Guvernului României, să demisioneze imediat din funcţia publică deţinută în stat, se arată într-un comunicat al partidului, citat de Agerpres.
 
PMP "a luat act de poziţia ministrului Teodorovici care, în calitate de senator în Parlamentul României, a votat la vedere împotriva reţinerii şi arestării senatorului PSD, Dan Coman Şova". 
 
"Această atitudine sfidătoare din partea unui membru al Guvernului României, condus de către prim-ministrul Victor Viorel Ponta, îl obliga pe ministrul Teodorovici să-şi prezinte demisia din înalta demnitate publică", se precizează în comunicatul PMP.
 
Totodată, Eugen Tomac mai precizează că "în condiţiile în care România este supusă unui profund proces de monitorizare de către Comisia Europeană, în ceea ce priveşte reforma în justiţie, este absolut revoltător ca ministrul care gestionează în cadrul executivului relaţia cu Comisia Europeana să acţioneze împotriva intereselor României, votând împotriva solicitării Direcţiei Naţionale Anticorupţie".
 
În încheiere, președintele PMP sublinează că ministrul Eugen Orlando Teodorovici, propus pentru funcţia de ministru al finanţelor, "nu mai poate deţine nicio funcţie publică în cadrul Guvernului României, atât timp cât prin atitudinea sa a demonstrat clar că este străin de valorile care stau la baza Uniunii Europene, precum respectul faţă de statul de drept şi independenţa justiţiei".


Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza