PMP cere demisia de urgenţă a ministrului Afacerilor Interne

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac susţine că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, trebuie să demisioneze din funcţie.

Adăugat: 2 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, Preşedintele executiv al PMP
trimite pe mail

Motivul solicitării este că ministrul de Interne consideră că prezentarea unei "liste negre" de persoane care "instigă" populaţia la proteste reprezintă "un atac grav la adresa libertăţii de exprimare şi democraţiei".

El susţine că responsabilul de la Interne a dovedit că este depăşit de situaţia creată după violenţele de ieri de la protestele din Piaţa Victoriei.

"Cred că în această perioadă extrem de tensionată pentru societatea românească, când instituţiile statului au obligaţia să acţioneze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos în urmă cu puţin timp. Am văzut un ministru de Interne depăşit de situaţie, care în loc să ne explice cum poate evita escaladarea unor situaţii neprevăzute sau despre care aveau informaţii că pot degenera, a trecut la ameninţări extrem de periculoase pentru orice societate democratică. Faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, în urmă cu puţin timp, a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac grav la adresa libertăţii de exprimare şi la adresa democraţiei. Credem că asemenea practici comuniste nu-şi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne", spus Tomac, citat de Agerpres.


 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza