Plenul Parlamentului stabileşte data dezbaterii moţiunii de cenzură

Conducerea Senatului şi cea a Camerei Deputaţilor stabilesc, astăzi de la ora 13:00, calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură initiaţe de PNL.

Adăugat: 8 Iunie 2015
Ultima actualizare:8 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei 183 de semnatari ai documentului cer demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de sabotarea deliberată a votului din diaspora la alegerile parlamentare de anul trecut precum şi de blocarea organizarii anul acesta a alegerilor parţiale locale şi parlamentare.

Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură are nevoie de el puţin 278 de vouri pentru.

Pe cinci iunie, liberalii au depus la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi la cel al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea se numeşte "Victor Ponta demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor".

Semnatarii moţiunii de cenzură cer demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de exces de putere prin blocarea dreptului constituţional de vot pentru românii din ţară şi diaspora.

În documentul iniţiat de liberali se subliniază că Victor Ponta a dorit să ajungă preşedinte prin sabotarea deliberată a cetăţenilor români din diaspora, iar acum refuză organizarea alegerilor parţiale, locale şi parlamentare.

Ştire în curs de actualizare.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza