Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat înfiinţarea a două comisii de anchetă

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat înfiinţarea a două comisii de anchetă.

Adăugat: 1 Iulie 2020
Ultima actualizare:1 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Una dintre ele va investiga situaţia lucrătorilor sezonieri din Germania, iar cealaltă va face verificări în legătură cu modul în care au fost făcute achiziţiile în timpul stării de urgenţă.

Parlamentul va verifica, prin Comisia de anchetă, toate achiziţiile de materiale sanitare şi medicamente realizate de guvern în perioada stării de urgenţă.

De asemenea, membrii comisiei vor analiza eficienţa măsurilor de informare şi monitorizare epidemiologică a cetăţenilor români întorşi în ţară din zonele de risc.

Senatorii şi deputaţii vor să afle dacă personalul medical a fost dotat cu echipament, dar şi care sunt efectele economice ale epidemiei.

O altă comisie parlamentară de anchetă va investiga situaţia lucrătorilor sezonieri plecaţi în Germania la cules de sparanghel.

Senatorii şi deputaţii aşteaptă răspunsuri concrete legate de organizarea deplasării muncitorilor, implicarea statului în negocieri, sprijinul acordat cetăţenilor români aflaţi în situaţii financiare şi de sănătate precare în ţara de destinaţie.

PNL s-a opus înfiinţării acestei comisii, pe motiv că miniştrii responsabili, de externe şi al muncii, au dat deja explicaţii în parlament.

Ambele comisii de anchetă sunt abilitate să facă audieri şi se solicită informaţii ce pot duce la aflarea adevărului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza