Platforma de centru-dreapta şi-a lansat manifestul politic

Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au semnat un manifest politic care reprezintă un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta, cu care îşi propun să câştige alegerile din toamnă.

Adăugat: 29 August 2012
Ultima actualizare:29 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii PDL, PNŢCD, Partidului Noua Republică, Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Fundaţiei Creştin Democrate, au semnat, miercuri, un manifest politic comun, context în care au afirmat că documentul reprezintă un pas important în formarea preconizatei alianţe electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an.
    
Manifestul politic a fost semnat în cadrul unui eveniment organizat la sediul Fundaţiei Creştin Democrate de preşedinţii PDL, Vasile Blaga, ICCD, Mihai-Răzvan Ungureanu, PNŢCD, Aurelian Pavelescu, PNR, Mihail Neamţu, şi FCD, Adrian Papahagi.
    
Liderii celor cinci formaţiuni de centru-dreapta au subliniat necesitatea unui tip de politică în baza căreia statul de drept şi democraţia să devină ireversibile în România şi au acuzat faptul că acţiunile USL din ultimele luni au adus grave prejudicii de imagine ţării noastre şi o deteriorare a climatului economic.

Blaga: Adversarul nostru este stânga politică sub denumirea de USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după semnarea manifestului, că PDL îşi exprimă clar intenţia de a-şi uni forţele în mod natural cu alte formaţiuni profund ataşate valorilor democraţiei, că această alianţă se naşte natural într-un moment important pentru ţară.

Blaga a subliniat că în ultimele două luni au fost atacuri fără precedent la adresa democraţiei din partea USL, a grupării Ponta-Antonescu şi că de aceea forţele civice şi partidele de dreapta se angajează într-un efort comun pentru recredibilizarea României în plan internaţional.

"Considerăm că dialogul este necesar într-o societate democratică şi vom reconstrui realaţiile între cetăţeni şi politicieni. Vom construi şi vom menţine un dialog cu toate forţele democratice pentru obiective de interes naţional, adversarul nostru este stânga politică sub denumirea de USL, care a acaparat statul de drept şi justiţia", a spus Blaga.

El a mai spus că manifestul politic se adresează celor care împărtăşesc valorile de dreapta, pentru recâştigarea credibilităţii, economie socială de piaţă, independenţa justiţiei, lidertatea individuală a fiecărui cetăţean.

Mihai Răzvan Ungureanu: Semnarea manifestului reprezintă începutul luptei adevărate

La rândul său, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanua, a declarat că semnarea manifestului reprezintă "începutul luptei adevărate" pentru un câştig al dreptei în alegerile parlamentare.

"Am asistat la un atentat la statul de drept şi la valorile democratice, manifestul conturează o intenţie şi este un legământ", a spus Ungureanu, adăugând că manifestul este primul răspuns pe care forţele dreptei îl lansează USL.

Ungureanu a subliniat că manifestul rămâne deschis "pentru oricine se simte un cuget curat".

Platforma de centru-dreapta anunţă că vrea câştigarea alegerilor parlamentare

În manifest se arată ca scopul imediat al acestei platforme politice este câştigarea alegerilor parlamentare.

Totodată, documentul semnat menţionează că destinul european al României a fost pus sub semnul întrebării, că USL a generat o criză politică şi a şubrezit instituţiile statului şi că propune societăţii româneşti o construcţie de centru-dreapta.

Manifestul mai precizează că reforma clasei politice este premisa unui nou pact cu societatea şi se încheie arătând că "România are suflet, România are destin naţional, România are viitor european!".
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
29 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza