Plata defalcată a TVA "va bloca economia"

Aşa-numitul "Split TVA" va bloca economia, avertizează preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu.

Adăugat: 25 Septembrie 2017
Ultima actualizare:25 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florin Jianu
trimite pe mail

Plata defalcată a taxei pe valoare adăugată, într-un cont separat, aşa-numitul "Split TVA", va bloca economia, consideră preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu.

El a spus că măsura ar trebui să se aplice voluntar sau doar firmelor care fac afaceri cu statul.

"Există un cost suplimentar deosebit de ridicat pentru IMM-uri şi pentru toate companiile din această ţară, pentru că 20% din disponibilul de cash al fiecărei companii va fi blocat. În acest sens noi am lansat astăzi o campanie care se intitulează "Stop Split TVA". Avem deja o petiţie online. Trimitem scrisori tuturor parlamentarilor din această ţară să nu susţină acest Split TVA şi vom fi prezenţi şi mâine în Parlamentul României, la Comisia pentru buget finanţe din Senat, pentru a propune Parlamentului ca această măsură de Split TVA să fie opţională", a spus Florin Jianu. 

Reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România mai consideră că statul oricum nu are capacitatea administrativă să gestioneze aplicarea plăţii defalcate a TVA, neavând o infrastructură fiscală adecvată.

România ar fi prima ţară din Uniunea Europeană unde s-ar introduce o astfel de obligaţie, mai spun oamenii de afaceri.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza