Planul PSD pentru educație

Social-democraţii au propriul planul pentru educaţie în contextul pandemiei.

Adăugat: 20 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Victor Negrescu
trimite pe mail

PSD solicită testarea şi vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice pentru ca elevii să se poată întoarce în şcoli cât mai repede.

Creşterea finanţării pentru educaţie, majorarea burselor sociale sunt, de asemenea, prevăzute în planul PSD, discutat ieri şi cu ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, la o întâlnire la care a participat europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.

Victor Negrescu: Din discuţia purtată, am ajuns amândoi la un acord că într-adevăr trebuie să avem această creştere a bugetului. De cealaltă parte, cred că există un acord în ceea ce înseamnă necesitatea de a redeschide şcolile de îndată şi de a pregăti în mod detaliat acest proces. De asemenea, cred că am ajuns cu toţii de acord cu privirea la necesitatea unei corelări a tot ceea ce înseamnă activitatea instituţiilor statului - mă refer aici la zona de sănătate cu zona de educaţie, există o corelare mai bună, şi acest lucru este esenţial. Şi, nu în ultimul rând, nevoia de a avea un proces comun, transparent, un consens naţional pe zona de educaţie şi, evident, în această logică, suntem dispuşi să lucrăm la un astfel de demers atâta timp cât el este onest, mai ales foarte transparent şi se ascultă vocea actorilor relevanţi din domeniu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza