Planul de bătaie al USL: demiterea Robertei Anastase și preluarea guvernării

USL își propune demiterea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase și organizarea de alegeri anticipate.

Adăugat: 31 Martie 2012
Ultima actualizare:1 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Presedintele PSD, Victor Ponta, anunță că Opoziția începe ofensiva împotriva actualei puteri pe două planuri: în plan guvernamental și în plan parlamentar.

În privința Guvernului, Ponta îi solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu să nu cedeze șantajului PDL și UNPR de a împărți banii publici  în teritoriu, către primarii Puterii.

"Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a cedat șantajului UDMR în privința UMF Târgu Mureș, are șansa de a arăta că că nu cedează și se gândește la banii publici", a spus Ponta.

A doilea plan pe care USL va ataca va fi cel parlamentar.

Luni, Opoziția va avea majoritatea în Senat , prin cooptarea senatorului  democrat-liberal, Iosif Secășan, care a plecat cu Sorin Frunzăverde din PDL la PNL.

La Camera Deputatilor "unde e un haos total", USL va începe, chiar de săptămâna viitoare, o acțiune concretă de înlăturare a președintelui Camerei, Roberta Anastase, pentru abateri grave de la regulament.

Astfel, la vot, PSD se va convinge dacă Puterea mai are majoritate .

În cazul în care va constata că nu există majoritate, USL va propune un Guvern de tehnocrați sau de uniune natională, care să organizeze cât mai repede alegeri.

Astfel, în urma alegerilor, USL va prelua guvernarea și se va putea ocupa de prioritățile țării, a spus Ponta.

Obiectivul USL este acela de a readuce Romania pe o direcție democratică, de dezvolatare economică.

"Obiectivul este de a readuce România pe o direcţie corectă, pe o direcţie democratică, pe o direcţie de dezvoltare şi acest lucru trebuie să-l facem împreună, renunţând fiecare la câte ceva din propriul orgoliu sau din propriile supărări din trecut", a spus liderul social democrat.

Ponta a anunțat și candidatul USL la Președinția României, in persoana lui Crin Antonescu, care va fi votat de forurile de conducere ale USL, pe 7 aprilie.

Președintele PSD, Victor Ponta, se află sâmbătă la Reșița, pentru a participa la lansarea candidatului USL la Primăria municipiului.

"Foarte scurt, să spun că mă aflu la Caraş-Severin, alături de cei doi preşedinţi ai PSD şi PNL, domnul Vela şi domnul Mocioalcă şi alături de primarul municipiului Reşiţa, domnul Stepanescu căruia am vrut să-i spun personal bun revenit în PSD. Va fi candidatul Uniunii Social Liberale la primăria municipiu-reşedinţă de judeţ, un candidat care în mod sigur va câştiga şi va avea în mandatul următor alături de el o echipă care să-l sprijine în proiectele importante pentru Reşiţa",   a spus Ponta.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
31 Martie 2012
Ultima actualizare:
1 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza