Plafonarea preţurilor la energie și eliminarea TVA la alimente, pe agenda coaliției

Coaliţia de guvernare continuă să analizeze măsurile necesare susţinerii economiei şi a populaţiei, în contextul creşterii preţurilor la energie, combustibili şi alimente.

Adăugat: 17 Martie 2022
Ultima actualizare:17 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Între propunerile discutate se numără plafonarea preţurilor la energie, eliminarea TVA la alimente şi reducerea accizei la carburanţi.

În ceea ce priveşte preţurile la energie, PSD are câteva obiecţii la proiectul Guvernului, obiecţii pe care le va prezenta într-o şedinţă coaliţiei, care ar urma să aibă loc astăzi. Reporterul RRA, Alina Stănuţă, transmite.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, arăta că ordonanţa de plafonare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, care va intra în vigoare de la 1 aprilie, va fi discutată în şedinţa coaliţiei de guvernare, şedinţă în cadrul căreia PSD va prezenta şi anumite nemulţumiri pe care le are vizavi de acest document.

Important este să avem o ordonanţă eficientă, spunea liderul PSD.

Marcel Ciolacu: În acest moment, categoric, având un preţ fix ajută populaţia, dar nu este o reformă cum ne-am dori noi, structurală. Este o intervenţie pe o perioadă limitată, pe anul acesta. Ne-am dori să intrăm şi pe fondul problemei şi să fie şi modificări structurale.

Pe de altă parte, liderul PNL, Florin Cîţu, arăta că nu sunt disensiuni între cele două partide în ceea ce priveşte noua ordonanţă de plafonare şi a explicat că probabil mai sunt detalii tehnice de pus la punct, înainte ca actul normativ să fie adoptat de guvern.

Florin Cîţu: Noi, PNL, am agreat varianta pe care a prezentat-o premierul de câteva ori: preţurile rămân la acel nivel până în martie 2023.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza