"Ping-pong" cu legea votului prin corespondenţă

Proiectul de lege privind votul prin corespondenţă elaborat de Autoritatea Electoarală Permanentă va fi finalizat astăzi în comisia parlamentară specială şi va fi trimis mâine la Senat, în calitate de primă cameră sesizată.

Adăugat: 13 Octombrie 2015
Ultima actualizare:13 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD şi PNL se acuză reciproc de întârzierea procesului legislativ în acest caz.

Preşedintele ales al PSD, Liviu Dragnea, spunea că liberalii nu au dorit niciodată adoptarea legii privind votul prin corespondenţă, lucru dovedit şi de faptul că au renunţat la şefia Comisiei de Cod electoral şi au refuzat ulterior să desemneze un înlocuitor.

Liviu Dragnea mai arăta că odată cu adoptarea proiectului elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă, românii din străinătate vor avea la dispoziţie trei variante de vot.

"Varianta clasică folosită până acum, /în/ care pe listele suplimentare pot vota la ambasade, varianta votului prin corespondenţă şi varianta generată de modificarea la Legea alegerilor generale care este în vigoare şi anume, după înregistrare se vor înfiinţa secţii de vot oriunde în lume sunt înregistraţi un număr minim de români, dar nu toate trei odată, ci numai una din ele poate fi aleasă după ce se înregistrează", a explicat Dragnea.

"Cum ar putea cinci membri din 15 să forţeze ceva?" Mihai Voicu

În replică, deputatul PNL Mihai Voicu susţine că liberalii, aflaţi în minoritate în parlament, nu aveau cum să blocheze acest proiect.

El a anunţat că PNL va lucra pe orice document, inclusiv cel al Autorităţii Electorale Permanente.

"Cum ar putea cinci membri din 15 să forţeze ceva? Vom lucra pe orice proiect de lege, pentru că, din fericire, proiectele de lege nu pot diferi foarte mult. Nu există soluţii foarte multe la votul prin corespondenţă, nu există soluţii radicale", consideră reprezentantul opoziţiei.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza