Ping-pong cu acuzaţii la moţiunea simplă a PDL pe tema bugetului

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a acuzat USL că de când se află la putere nu a reuşit decât "scumpiri în lanţ" şi a cerut executivului retragerea proiectului de buget pentru 2014.

Adăugat: 28 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă "Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac", iniţiată de 72 de deputaţi PDL şi PPDD.

Semnatarii documentului consideră că Uniunea Social Liberală a luat decizii greşite care au dus la blocaj economic şi cer retragerea proiectului de buget pentru 2014.

Parlametarii Opoziţiei cer, de asemenea, adoptarea unor măsuri de stimulare a creşterii economice, diminuarea evaziunii fiscale şi crearea de noi locuri de muncă.

Potrivit redactorul RRA, deputatul PDL Andreea Paul a susţinut în intervenţia sa că proiectul de buget pe anul 2014 este construit pe indiferenţa guvernului faţă de nivelul de trai al românilor.

Andreea Paul spunea că domenii, precum sănătatea şi educaţia, sunt sacrificate, iar guvernul Ponta încearcă să atragă bani prin majorarea taxelor şi impozitelor, bani care vor merge către firmele de partid.

Acciza pe litrul de carburant va duce la scumpiri în lanţ, mai spunea Andreea Paul în susţinerea moţiunii:

"Sub guvernarea USL România devine ţara şomerilor, a taxelor şi a firmelor în insolvenţă. Dovezile sunt clare. Fabrica de şomeri a USL lucrează la foc continuu. Avem 747.000 de şomeri în luna septembrie a acestui an, cu 56.000 persoane mai mult decât anul trecut. Domnule premier Ponta, veţi introduce şi taxa pe aerul pe care îl respirăm ca să adunaţi bani la buget?", întreba retoric liderul PDL.

Daniel Chiţoiu: Opoziţia vine cu declaraţii populiste

În replică, ministrul' Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, spunea că opoziţia vine cu declaraţii populiste şi cifre alarmiste, care nu se susţin în realitate.

Daniel Chiţoiu preciza că USL a demonstrat că are soluţii pentru redresarea economiei şi a criticat măsurile luate de PDL în trecut, măsuri care, în opinia sa, au sufocat economia românească.

"În cuprinsul moţiunii dvs. criticaţi tot ce am făcut noi în materie de politici economice, fiscale, bugetare, zugrăviţi o imagine apocaliptică şi încercaţi să induceţi românilor un sentiment de iminent pericol. Ne acuzaţi că am blocat economia, că mediul de afaceri este îngheţat, că scăderea contribuţiilor de asigurări sociale este o minciună a guvernării USL, că bugetul pe anul 2014 este un buget pur electoral. O astfel de partitură nu poate fi respinsă decât într-un sigur fel: cu fapte şi promisiunile noastre îndeplinite", a răspuns Chiţoiu.

Moţiunea simplă "Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac" va fi votată joi, în plenul Camerei Deputaţilor.

Reporterul RRA  mai informează, că preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a anunţat că nu este acceptată depunerea celeilalte moţiuni simple dorite de democrat-liberali, şi anume "Descentralizarea USL, feudalizarea României", pe motiv că se încalcă regulamentul acestui for legislativ.

El a precizat că PDL, în calitate de iniţiator, a transformat practic o moţiune de cenzură într-o moţiune simplă, fapt care contravine legii şi a cerut reformularea textului moţiunii.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza