Piedone, arestat preventiv

Fostul primar al sectorului 4 al capitalei, Cristian Popescu Piedone, şi două funcţionare din subordine au fost arestaţi preventiv 30 de zile în dosarul tragediei de la Clubul Colectiv.

Adăugat: 7 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Popescu Piedone
trimite pe mail

Fostul edil fusese reţinut ieri pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, iar funcţionarele pentru complicitate la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru local, după cum a informat redactorul RRA, Diana Surdu.

Fostul primar Cristian Piedone îşi va petrece următoarele 30 de zile în arestul central, dacă decizia va rămâne definitivă la Curtea de Apel Bucureşti.

Acesta a fost audiat aproape şapte ore de procurorii anticorupţie înainte de a fi reţinut. Când a fost scos încătuşat din DNA, fostul primar a spus că are încredere în justiţie.

Procurorii susţin că pentru a autoriza funcţionarea Colectiv Club fostul edil a emis acordul şi autorizaţia de funcţionare prin atestarea unor împrejurări neadevărate, deşi clubul nu îndeplinea cerinţele pentru obţinerea actelor administrative.

Prin acordarea acestora, procurorii spun că au fost vătămate drepturile şi interesele legitime ale unor persoane fizice şi ale primăriei, iar patronii din Colectiv au obţinut un folos necuvenit de peste 62 de mii de lei.

Procurorii DNA, care anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul din strada Tăbăcarilor, au ridicat documente de la Primăria sectorului 4, Administraţia Financiară, Registrul Comerţului şi ISU.

Cei doi acţionari ai firmei care au furnizat artificiile pentru concert, precum şi un angajat al acestora urmează să afle în această seară dacă vor fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Patronilor li se impută că ar fi distrus documente pentru a împiedica cercetările, iar pirotehnistului pe care l-au angajat - că ar fi instalat artificiile în club fără să ţină cont de măsurile de siguranţă.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza