Pichete sindicale la uşile parlamentarilor

Nemulţumite de măsurile de austeritate ale Guvernului, sindicatele anunţă că vor picheta săptămânal sediile partidelor şi locuinţele parlamentarilor.

Adăugat: 6 Octombrie 2010
Ultima actualizare:6 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii confederaţiilor sindicale au hotărât ca începând din această săptămână,  în fiecare zi de vineri, până pe 22 octombrie să picheteze sediile centrale ale partidelor  şi locuinţele parlamentarilor aflaţi  la guvernare.


În paralel se vor purta discuţii cu grupurile parlamentare ale partidelor, cărora le vor fi prezentate revendicările sindicale , pentru a avea  un punct de vedere cu privire la susţinerea acestora.


În cazul în care Guvernul nu îşi va schimba atitudinea se va lua în calcul organizarea unei acţiuni de protest în perioada 25-30 octombrie şi se va cere destituirea Guvernului pentru a veni un executiv capabil să rezolve problemele românilor


"În 22 octombrie toate aceste demersuri ar trebui să aibă un răspuns. În caz contrar am putea organiza, în 25 - 30 octombrie, o mare acţiune de amploare în Capitală", a spus Marius Petcu.


Acesta a estimat că la acţiune sunt aşteptate cel puţin 70.000 -80.000 de persoane.


Liderul CNSLR Frăţia a mai declarat că s-a mai decis,  pe lângă organizarea mitingului comun,  şi blocarea unor drumuri europene sau întreruperea voluntară a lucrului.


"Întreruperea voluntară a lucrului este o activitate neîncadrată în legislaţia românească, intră în acţiuni sociale şi românii ar trebui să pună în balanţă dacă pierd banii pe o zi sau două în care opresc activitatea sau acceptă să piardă bani până în 2013", a spus preşedintele Cartel Alfa,  Bogdan Hossu.
    

Liderul Cartel Alfa  a susţinuit însă că speră ca până în 22 octombrie să li se rezolve problemele, aceasta find o doar o păsuire din partea sindicatelor pentru actualul Executiv.


Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de Guvern şi de lipsa  unui program clar de investiţii şi relansare economică.Autor:
Diana Domenico
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza