Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei în România

"E păcat ca parteneriatul dintre Franţa şi România să fie redus la problema Schengen şi romi".

Adăugat: 11 Octombrie 2013
Ultima actualizare:11 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, îndeamnă la un plus de reţinere în dezbaterile privind intrarea României în spaţiul Schengen şi situaţia romilor.

El a afirmat, într-un interviu acordat Agerpres, că declaraţiile politicienilor francezi din ultimele săptămâni în legătură cu o posibilă amânare a aderării ţării noastre la Schengen trebuie citite în cheia alegerilor municipale din Franţa.

În plus, a mai precizat Philippe Gustin, relaţiile politice şi economice dintre cele două ţări, aşa cum sunt reglementate şi de parteneriatul strategic existent, nu ar trebui să fie influenţate doar de cele două teme actuale de dezbatere: Schengen şi romi.

Amintim că guvernul francez declara recent, prin vocea ministrului de externe Laurent Fabius, că România nu a îndeplinit condiţiile pentru a intra în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014.

Poziţia guvernului francez survine în contextul unor dezbateri aprinse privind populaţia romă din această ţară.

Aproximativ 20.000 de imigranţi de etnie romă din România şi Bulgaria trăiesc în taberele improvizate de la marginea oraşelor din Franţa.

Aceştia circulă doar cu paşaportul prin majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, dar şi în Norvegia sau Elveţia, ţări care au eliminat controalele la graniţe.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza