Petre Tobă: Prioritatea numărul unu, siguranța cetățeanului

Prioritatea numărul unu a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, a declarat Petre Tobă la audierile din Parlament.

Adăugat: 16 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Petre Tobă
trimite pe mail

Membrii Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, pe șeful Poliției Române, Petre Tobă, pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

"Prioritatea numărul unu a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și (...) este o temă extrem de actuală, vedem cu toții tot ceea ce se întâmplă în proximitatea României, vedem cu toții ceea ce se întâmplă în Europa și prin creșterea gradului de siguranță doresc să acopăr toate componentele siguranței cetățeanului", a declarat Petre Tobă, după audiere.

Întrebat dacă va folosi coloana oficială la fel ca și predecesorul său, Gabriel Oprea, Tobă a spus că o va folosi exact în condițiile prevăzute de lege.

"Legea prevede că atunci când este nevoie de deplasare pentru situații de urgență să poată să fie însoțire, iar atunci când echipajul de poliție rutieră face parte din dispozitivul de escortă al demnitarului, poate să meargă pentru a fluidiza deplasarea acestuia", a arătat Tobă.

Petre Toba a mai precizat ca va avea o colaborare foarte buna cu membrii comisilor de specialitate din Parlament si va raspunde solicitarilor acestora de cate ori va fi nevoie pentru a da expolicatii in legatura cu activitatea  sa la nivelul Ministerului.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza