Petre Roman vrea să redevină deputat

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis, în ședința de azi, trimiterea către Comisia Juridică a cererii fostului deputat PNL - Petre Roman - de a redeveni deputat.

Adăugat: 11 Mai 2015
Ultima actualizare:11 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Petre Roman, fost deputat PNL
trimite pe mail
Secretarul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat că este al doilea memoriu depus de Petre Roman.
 
Marcel Ciolacu a mai declarat că Biroul Permanent așteaptă de la Comisia Juridică o decizie prin care să fie stabiliți următorii pași care trebuie urmați în acest caz.
 
Pe 9 februarie, postul de deputat al lui Petre Roman a fost vacantat, după ce acesta a fost acuzat de ANI că se află în stare de incompatibilitate.
 
Astfel, la aceea dată, plenul Camerei Deputaţilor lua act de încetarea mandatului deputatului liberal Petre Roman.
 
Vacantarea locului de deputat al acestuia  a fost votată cu 200 voturi pentru, 11 împotrivă şi 21 de abţineri.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat pe 14 martie 2014 că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată, relatează Agerpres.

ANI a informat că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare.
 
În replică, Petre Roman a contestat raportul şi a adus ca dovadă două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti prin care a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.


Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza