Petre Roman, un militant pentru transportul de mărfuri pe calea ferată

Primul premier al României, după revoluţia din "89, Petre Roman s-a declarat un susţinător al variantei de transport de marfă, pe calea ferată.

Adăugat: 25 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Petre Roman, candidatul USL pentru un post de deputat în Colegiul 8 (Bartolomeu, Tractorul, Triaj, Uzina 2) a ţinut să sublinieze importanţa preluării transportului de marfă rutier de către CFR, în vederea reducerii poluării şi a stopării degradării infrastructurii rutiere, din cauza traficului intens al camioanelor de mare tonaj.

"În Europa a prins contur transportul de marfă containerizat pe calea ferată, iar noi, la recomandările Fondului Monetar Internaţional, vrem să distrugem CFR-ul. Avem un nivel de poluare pe care trebuie să îl reducem pentru a obţine certificate verzi şi în plus şi o situaţie proastă a şoselelor, care nu mai fac faţă unui trafic excesiv de greu. Spun excesiv, pentru că transportatorii nu sunt controlaţi în ceea ce priveşte masa, astfel că se circulă frecvent cu încărcătura peste cea admisă" a spus Petre Roman.

În cazul în care va ajunge în Parlament,  Roman a subliniat că doreşte să promoveze un proiect, prin care transportul de mărfuri să fie mutat de pe şosea pe calea ferată:

"Trebuie să revitalizăm şi transportul de călători, fiindcă o serie de linii secundare au fost abandonate pentru a face de fapt loc proprietarilor de firme de transport care folosesc microbuze, în care călătorii nu au nici un fel de siguranţă", a subliniat Petre Roman.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mădălin Iacob
Adăugat:
25 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza