Petre Roman nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv solicitarea deputatului Petre Roman de reexaminare a deciziei de anulare a cererii de chemare în judecată a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Adăugat: 13 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Petre Roman
trimite pe mail

Raportul de incompatibilitate al ANI în cazul lui Petre Roman nu mai poate fi contestat, după ce Tribunalul Bucureşti a respins definitiv solicitarea deputatului de reexaminare a deciziei de anulare a cererii de chemare în judecată a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Petre Roman a depus contestaţie la Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2014, însă nu la instanţa competentă să anuleze raportul ANI, respectiv Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti i-a respins în 9 septembrie 2014 acţiunea.

"A fost vorba despre o simplă eroare, un incident procedural. Din greşeală, instanţa nu a luat în considerare faptul că domnul Roman nu a achitat taxa de timbru, întrucât nu ajunsese la dosarul instanţei. (...) La momentul la care a fost introdusă acţiunea, domnul Roman nu a fost asistat de avocat. Era normal să nu cunoască procedura. (...) Au fost depuse înscrisuri. (...) A plătit taxa de timbre însă dovada achitării nu fost depusă la dosar", a spus marţi avocata lui Petre Roman, Cristina Grecu, la Tribunalul Bucureşti, citată de Agerpres.

ANI a anunţat luni că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate în cazul deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare.

Deputatul PNL Petre Roman a susţinut luni că a contestat la Curtea de Apel decizia ANI, afirmând că, din cauza unor aspecte tehnice legate de derularea acţiunii în instanţă, este posibil ca Agenţia să nu fie la curent cu faptul că procedura este în curs.

ANI a constatat, în martie 2014, că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza