Petre Roman a redevenit deputat

Fostul deputat PNL Petre Roman îşi poate relua mandatul de parlamentar întrerupt în februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate.

Adăugat: 20 Septembrie 2016
Ultima actualizare:20 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Petre Roman, deputat
trimite pe mail

Decizia a fost luată astăzi de plenul Camerei Deputaţilor,  care a adoptat o recomandare a Comisiei Juridice.

Petre Roman solicitase conducerii Parlamentului să ia act de decizia Curţii de Apel Bucureşti care în aprilie a anulat raportul ANI privind incompatibilitatea sa.

Deputaţii au apreciat astăzi că mandatul colegului lor nu a încetat în condiţiile legii, astfel îi va fi plătită şi indemnizaţia din ultimii doi ani şi jumătate.

Decizia plenului Camerei Deputaţilor reprezintă o premieră, niciun alt parlamentar care şi-a pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate nu şi l-a mai reluat în urma unei decizii a Legislativului.

Petre Roman a fost declarat incompatibil în 2014 pentru că în timp ce era deputat a avut şi calitatea de persoană fizică autorizată.

Pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputaţilor lua act de încetarea mandatului deputatului liberal Petre Roman.

La aceea dată vacantarea locului de deputat al acestuia  a fost făcută cu 200 voturi pentru, 11 împotrivă şi 21 de abţineri.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat pe 14 martie 2014 că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza