Petre Daea: Inovarea și digitalizarea, angajamentele României pentru întărirea rolului UE

Ministrul Agriculturii Petre Daea a participat in perioada 18-20 ianuarie la Berlin la deschiderea celei de-a 84-a ediții a expoziției “Săptămâna Verde”.

Adăugat: 20 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În marja expoziției, s-a desfășurat și Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură, ce a avut ca temă ”Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură", eveniment organizat de Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației din Germania.

Scopul conferinței a fost acela de a identifica strategii politice comune, de a iniția și de a monitoriza un proces internațional, precum și de a promova schimbul dintre factorii politici, operatorii economici, comunitatea științifică și societatea civilă.

În intervenția sa, ministrul român al agriculturii, Petre Daea, a subliniat faptul că trebuie să existe un efort comun în luarea deciziilor pentru conectivitate, pentru investiții în lanțul de valori agricole și neagricole și grija față de natură, cu scopul modernizării fermierului și conectării acestuia la cele mai noi informații prin digitalizare.

”Conștienți de rolul nostru în dezvoltarea și modernizarea agriculturii, cu toții am interpretat într-o manieră constructivă temele care ne dau speranță și încredere pentru a oferi prosperitate cetățenilor noștri și hrană pentru întreaga omenire”,  a susținut Petre Daea in alocuțiunea sa.

El a adăugat că progresul este realizat prin cercetare și inovare, iar punerea în lumină a noilor tehnologii și valorificarea acestora vor da speranța pentru viitor.

”Coeziunea, o valoare europeană comună”, motto-ul Președinției române a Consiliului UE, și prioritățile legate de inovare și digitalizare reprezintă angajamentul nostru pentru întărirea rolului Uniunii Europene la scală globală, astfel încât soluțiile inteligente pentru agricultură să devină o realitate în întreaga lume,” a  concluzionat ministrul român al agriculturii la finalul intervenției din cadrul Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură de la Berlin.

România este prezentă la expoziția de la Berlin cu un stand de promovare a produselor tradiționale înregistrate la nivel european, dar și național.Autor:
Maria Țoghină
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza