Petre Daea este noul ministrul al Agriculturii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a lui Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Adăugat: 6 Iulie 2022
Ultima actualizare:8 Iulie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a lui Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Propunerea de numire fusese trimisă ieri de premierul Nicolae Ciucă Administraţiei Prezidenţiale; ea a venit din partea Partidului Social Democrat ce deţine portofoliul Agriculturii în actualul cabinet.

Fostul titular, Adrian Chesnoiu, şi-a dat demisia, deoarece este anchetat de DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu.

El este cercetat pentru că ar fi intervenit în desfăşurarea unor concursuri de angajare. Petre Daea a mai fost ministru al agriculturii o jumătate de an, în 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase, apoi, timp de aproape trei ani, din ianuarie 2017 până în noiembrie 2019, în guvernele Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Viorica Dăncilă.

-----------------------------------------------

Conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii

Social-democrații au decis să îl susțină pe Petre Daea pentru funcția de ministru al Agriculturii, portofoliu pe care l-a mai deținut de cinci ori până acum.
 
Propunerea PSD va fi înaintată premierului Nicolae Ciucă și, ulterior, președintelui Klaus Iohannis.
 
Funcția a rămas vacantă, întrucât Adrian Chesnoiu a demisionat, după ce procurorii anticorupție l-au acuzat că a intervenit în concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iulie 2022
Ultima actualizare:
8 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza