Péter Szijjártó cere autorităţilor să nu îi sancţioneze pe maghiarii din România

Péter Szijjártó cere autorităţilor române să nu îi sancţioneze pe maghiari pentru că îşi celebrează sărbătoarea naţională.

Adăugat: 15 Martie 2018
Ultima actualizare:15 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe
trimite pe mail

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, se declară nemulţumit, deoarece primăriile din trei oraşe din Covasna şi Harghita au fost amendate pentru că nu au arborat steagul României alături de cel ungar, cu prilejul Zilei naţionale a Ungariei. 

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a precizat astăzi printr-un comunicat că cere autorităţilor române să nu îi sancţioneze pe maghiari pentru că îşi celebrează sărbătoarea naţională.

Péter Szijjártó consideră că astfel de sancţiuni sunt nedemne de un stat membru al Uniunii Europene şi nu au nicio legătură cu respectul reciproc.

Péter Szijjártó a menţionat că maghiarii nu dăunează cu nimic României prin faptul că îşi sărbătoresc eroii şi cere să nu fie perturbaţi în această privinţă.

Precizările şefului diplomaţiei ungare au fost făcute în contextul în care primăriile din Sfântu Gheorghe, Odorheiul Secuiesc şi Târgu Secuiesc au fost amendate cu câte 5.000 de lei pentru că nu au arborat alături de steagurile în culorile roşu, alb, verde şi drapelul României, cu prilejul sărbătorii de 15 martie.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza