Peste jumătate dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană

Românii sunt printre cei mai optimişti dintre europeni în ceea ce priveşte viitorul continentului - 74%, faţă de un maxim de 78%, înregistrat în Irlanda.

Adăugat: 18 Decembrie 2014
Ultima actualizare:18 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape 60% dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, iar peste 45 de procente dintre ei cred că vocea lor contează în Uniune - relevă cel mai recent sondaj Eurobarometru prezentat de Comisia Europeană.

În plus, românii sunt printre cei mai optimişti dintre europeni în ceea ce priveşte viitorul continentului - 74%, faţă de un maxim de 78%, înregistrat în Irlanda.

La capitolul "principalele îngrijorări" românii se declară preocupaţi de şomaj, de situaţia economică, precum şi de creşterea preţurilor.  

În medie, 39% dintre europeni au o imagine pozitivă asupra Uniunii, 40% cred că vocea lor contează, iar 56% privesc cu optimism spre viitor.

Principalele preocupări sunt, în mare, aceleaşi cu ale românilor, ele referindu-se la şomaj, situaţie economică şi imigraţie.

Eurobarometrul a fost realizat la mijlocul lunii trecute, prin interviuri "faţă în faţă", realizate cu peste 32.000 de persoane din toate statele membre ale Uniunii şi din ţările candidate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza