Peste 70% dintre români, de acord cu interdicţia fumatului în spaţiile publice închise

Dezbaterile intense generate de noile prevederi legale au condus la o cristalizare puternică a opiniilor populaţiei.

Adăugat: 4 Aprilie 2016
Ultima actualizare:4 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai bine de două treimi dintre români aprobă restricţiile impuse prin Legea împotriva fumatului în spaţiile publice, intrată în vigoare la mijlocul lunii trecute.

70,3% sunt de acord cu interdicţia privind fumatul în toate spaţiile publice închise, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda "Adevărul", în perioada 21-28 martie, aproape 29% nu sunt de acord şi doar 1% dintre cei intervievaţi nu au dat un răspuns, ceea ce indică, spun realizatorii studiului, că dezbaterile intense generate de noile prevederi legale au condus la o cristalizare puternică a opiniilor populaţiei.

Aproximativ 30% dintre români se declară fumători, conform rezultatelor obţinute pe un eşantion de 1.063 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României cu vârste de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de 3%.

Amintim că din 17 martie 2016, fumatul este interzis în toate spaţiile închise de la locul de muncă, din cluburi, restaurante, spitale şi şcoli.

Excepţie fac celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă şi locurile special amenajate din zonele de tranzit din aeroporturile internaţionale.

Persoanele fizice care încalcă legea riscă amenzi de la o sută la cinci sute de lei, iar cele juridice de la cinci mii la 15 mii de lei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza