Peste 500.000 de membri, așteptați la urne pentru alegerea președintelui PSD

Social democrații își aleg președintele printr-un sistem de vot utilizat în premieră. Astfel, președintele PSD va fi ales în mod direct, prin votul fiecărui membru și nu prin delegați trimiși la Congres.

Adăugat: 11 Octombrie 2015
Ultima actualizare:11 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secretarul General al PSD, Andrei Dolineaschi, a declarat că astăzi sunt așteptați la urne 533.000 de membri PSD, care vor valida prin vot noul președinte al formațiunii.

El a anunțat că membrii PSD vor fi invitați să răspundă la o serie de întrebări despre actuala guvernare și măsurile luate de social-democrați,  care vor  cuprinse într-un chestionar anonim.

Deputatul PSD, Florin Iordache, susține că validarea președintelui partidului prin votul tuturor membrilor este o inițiativă care ar trebui păstrată de social democrați.

El recomandă și celorlalte formațiuni politice să apeleze la acest acest exercițiu democratic.

"E o noutate, membrii își pot alege liderul în mod direct, nu prin delegații trimiși la congres. PSD este primul partid care și-a asumat acest tip de vot, acest exemplu trebuie urmat și de alte partide", a spus Iordache.

AUDIO Florin Iordache

Liderul grupului PSD din Senatul României, Mihai Fifor, susține că majoritatea membrilor de partid vor vota astăzi pentru alegerea președintelui formațiunii.

El spune că acest tip de scrutin arată forța democratică a celui mai important partid din România.

"Sper din toată inima ca la finalul zilei, atunci când vom închide acest tur de scrutin, acei membrii care au vrut să-și exprime votul au putut să facă acest lucru, și cred ca vom arăta că suntem o forță politică ce nu poate fi contestată. Sper ca vitorul președinte al PSD, domnul Dragnea, să vină cu un proiect pe care îl așteptăm, era momentul ca PSD să se așeze și să evolueze, deoarece ne așteaptă un an dificil, cu două tururi de scrutin foarte importante", a spus Mihai Fifor.

AUDIO Mihai Fifor

La sediul central al PSD, urnele de vot pentru alegerea președintelui s-au deschis la ora 8.00 și se vor închide diseară la ora 20.00.

Membri importanți ai partidului și-au anunțat prezența la sediul central, din Șoseaua Kiseleff,  pentru a-și exprima votul pentru alegerea liderului formațiunii: președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Gabriela Firea, liderul organizației de pensionari,  Ion Popa
și fostul lider al PSD, Victor Ponta.
 Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza