Peste 4000 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf la parada din 1 Decembrie

Repetiţiile pentru parada de 1 Decembrie au continuat ieri la Arcul de Triumf din Capitală, locul de desfăşurare a evenimentului prilejuit de aniversarea Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri.

Adăugat: 25 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Marius Țoghină. Repetiții pentru parada militară de 1 decembrie.
trimite pe mail

Peste 4.000 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf la 1 Decembrie.

Pentru prima dată, un detaşament de studenţi va defila în uniforme din Primul Război Mondial, iar veteranii vor fi îmbrăcaţi în uniforme din cel de-Al Doilea Război Mondial.

La paradă vor participa în jur de 500 de militari străini din 20 de ţări şi peste 200 de mijloace tehnice, atât aparţinând Armatei Rimâniei, cât şi ţărilor aliate.

Militari ai Armatei Republicii Moldova au traversat ieri Prutul, în pas de defilare, pentru a participa la parada de la Bucureşti.

Vor zbura pe deasupra Arcului de Triumf în jur de 50 de avioane, iar autorităţile au dat asigurări că zborurile vor avea loc indiferent de vreme.

Repetiţia a debutat cu trecerea pe sub Arcul de Triumf a echipamentelor de tehnică de luptă ale Forţelor Terestre, ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontiere, pompierilor militari, Serviciului Român de Informaţii sau Jandarmeriei, urmate de defilarea detaşamentelor de militari ale diverselor arme, un frunte cu miliatri care purtau uniforme specifice Armatei Române din timpul Primului Război Mondial.

La repetiție  a participat şi un grup de călăreţi, care a reprezentat simbolic Cavaleria Armatei Române din 1918. Comandantul paradei, general-locotenent Adrian Tonea, a vorbit despre noutăţile paradei care va avea loc pe 1 Decembrie.

Adrian Tonea: În primul rând, transportorul blindat pentru trupe Piranha 5, câteva elemente legate de tehnică de sprjin logistic, câteva detaşamente care amintesc de tradiţiile istorice ale Armatei Române, toate centrate pe simbolistica paradei de anul acesta, Centenarul Marii Uniri.

La repetiţii au fost prezente mai multe zeci de persoane, care s-au bucurat de frumuseţea paradei militare.

"Mă bucur mult că am putut să vin de la Râmnicu Vâlcea sa văd această repetiţie pentru parad de 1 Decembrie. E ceva extraordinar. E pentru prima dată când văd o paradă de o asemenea anvergură".

"Chiar sunt nişte momente emoţionante. Cu sigurantă o să vin şi pe 1 Decembrie şi vreau să vină şi nepoatele să vadă, pentru că este un suflu patriotic. Îmi plac echipamentele, şi maşinile, şi parada şi băieţii sunt frumoşi şi am văzut o grămadă de fete. Ţi-e mai mare dragul să te uiţi la ei", au spus oamenii veniți să asiste la repetiții.

Repetiţia a decurs bine, comandantul paradei precizând că mai sunt de pus la punct numai câteva mici elemente ce ţin de coordonare.

Foto: Marius ȚoghinăAutor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza