Peste 2000 de persoane au intrat în România prin punctul de control Nădlac 2

Peste 2.000 de persoane au intrat în ţară în această noapte prin punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac 2.

Adăugat: 18 Martie 2020
Ultima actualizare:18 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este vorba despre persoane care rămăseseră blocate la frontiera dintre Austria şi Ungaria, după ce autorităţile de la Budapesta au decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini.

Au fost verificate peste 500 de autoturisme şi alte autovehicule, controlul desfăşurându-se pe 10 benzi de intrare în ţară.

De dimineață,  timpul de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 este de aproximativ 3 ore.

Culoarul a fost deschis de la ora 22.00 până la ora 6:00 ora României, iar pentru a fi acceptată această măsură a fost nevoie de intervenţia ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, pe lângă omologul său ungar.

Şeful diplomaţiei române a declarat, pentru postul nostru de radio, că a fost vorba despre o măsură cu caracter excepţional.

Bogdan Aurescu: Am reuşit să obţin acceptul părţii ungare de a permite tranzitul acestor cetăţeni care se aflau la frontiera dintre Austria şi Ungaria, la punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf, unde se aflau peste 3.500 de cetăţeni români. Sunt aproximativ 830 de autovehicule. Această măsură este însă cu titlu de excepţie. Prin urmare, după ce această fereastră de timp se va închide, nu se va mai permite să intre prin Ungaria şi trebuie folosită alte rute disponibile.

După intrarea în ţară, românii în cauză sunt conduşi în punctele unde vor intra în carantină sau în izolare la domiciliu - ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip.

Matei Filip: După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje ale poliţiei pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.Autor:
Nicoleta Stoian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza