Peste 18 milioane de cetăţeni, aşteptaţi duminică, la vot

Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, 5 iunie, la urne pentru a-şi alege primarii şi consilierii din oraşele şi comunele în care locuiesc.

Adăugat: 4 Iunie 2016
Ultima actualizare:4 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, purtătorul cuvînt al MAI
trimite pe mail

Potrivit datelor oficiale, numărul sesizărilor privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale a scăzut aproape la jumătate faţă de campania pentru localele din 2012.

De asemenea, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut structurilor din subordine fermitate în aplicarea legii, astfel încât votarea să se desfăşoare în bune condiţii, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"La ora 7:00 s-a încheiat campania electorală pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. De la acest moment este interzisă continuarea propagandei electorale. S-au asigurat măsurile de ordine pentru desfăşurarea a 1.367 de manifestări publice cu caracter electoral, organizate în 823 de unităţi administrativ-teritoriale din întreaga ţară, fără a fi înregistrate evenimente grave. Astăzi, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile specifice de protecţie, pe timpul transportului către secţiile de votare a buletinelor de vot, ştampilelor cu menţiunea "votat", timbrelor autocolante şi a celorlalte materiale electorale", a explicat ea.

Tot astăzi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, le-a cerut experţilor electorali şi operatorilor de calculator din secţiile de votare să îşi îndeplinească atribuţiile cu responsabilitate.

"Haideţi să demonstrăm cetăţenilor că votul lor este doar al lor şi că alegerile din România reflectă voinţa lor şi profesionalismul dumneavoastră", a îndemnat şeful AEP.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza