Peste 100 de elevi şi studenţi, "parlamentari" pentru o zi

Peste o sută de elevi şi studenţi vor învăţa cum se dezbat proiectele de lege în plen, care este traseul legislativ al unei iniţiative şi, de ce nu, cum se negociază politic pentru fiecare vot.

Adăugat: 12 Mai 2017
Ultima actualizare:14 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste o sută de elevi şi studenţi din întreaga ţară sunt, pentru trei zile, parlmentari în cadrul unei simulări organizate de Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti şi Societatea Europeană pentru Justiţie, cu sprijinul Camerei Deputaţilor.

Tinerii participă la lucrări în plen, în comisii şi în grupurile parlamentare.

Evenimentul reprezintă un proiect care pune accent pe dezbatere şi acţiune şi încurajează tânăra generaţie să se implice în viaţa comunităţii.  

Tinerii vor învăţa cum se dezbat proiectele de lege în plen, care este traseul legislativ al unei iniţiative şi, de ce nu, cum se negociază politic pentru fiecare vot.

George Velcea, unul dintre organizatori, a condus şedinta de plen fără emoţii. 

"Nu este suficient să fii tânăr ca să fii un bun politician. Un tânăr politician trebuie să aibă pregătire bună. Un om pregătit profesional, recunoscut şi apreciat, este capabil sa atragă multă lume lângă el. Dumneavoastră trebuie să faceţi politică pentru ei", a spus George Velcea. 

Pentru că aveau nevoie şi de un sfat, tinerii au apelat la preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu.

"Este extraordinar de important ca atunci când eşti membru într-o comisie de specialitate să ai o experienţă profesională, care să-ţi permită să argumentezi cum este mai potrivit în acea lege un amendament sau altul şi în felul acesta, cu expertiza cu care vii în comisie, şansa de a face o lege mai bună este mai mare", a spus    Ecaterina Andronescu. 

La finalul şedinţei de plen, o "tânără deputată din tabăra opoziţiei" , spune că vrea să-şi îndeplinească toate obiectivele. 

"A fost o experienţă foarte interesantă, dat fiind faptul că sunt studentă la Ştiinţe Politice şi am venit pentru prima dată în plen, am asistat la o şedinţă în plen. Am stat la grupul PNL, ulterior am aflat că sunt de la USR. Sper că împreună cu colegii mei o să reuşim să facem o treabă foarte bună şi să realizăm tot ce ne-am propus"

În zilele următoare, tinerii îşi vor desfăşura activitatea în cadrul grupurilor parlamentare şi în comisiile de specialitate.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Mai 2017
Ultima actualizare:
14 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza