Personalităţi publice despre referendum: Cristian Pârvulescu

Personalităţi publice vorbesc, la Radio România Actualităţi, despre referendumul privind redefinirea familiei în Constituție.

Adăugat: 26 Septembrie 2018
Ultima actualizare:2 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele de onoare al Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, declară, pentru Radio Romania Actualităţi, că nu vede utilitatea acestui referendum.

"Referendumul este din punct de vedere juridic inutil şi cred că e prea târziu să intrăm în toate amănuntele care dovedesc acest lucru. Este un referendum îndreptat împotriva unei ipotetice căsătorii între persoane de acelaşi sex, care nu era posibilă şi nu este posibilă în România în  momentul de faţă. Dacă vreme de două decenii, Constituţia nu a permis acest lucru, transformarea sa într-un sens care pune în primejdie libertăţile şi drepturile omului este de nedorit. Nu numai că nu-l văd oportun, ci constat că este periculos pentru democraţie. Referendumul este el însuşi periculos pentru democraţie. Ideea că democraţia se reduce la vot şi minorităţile trebuie să se supună majorităţilor este falsă, democraţia presupune consens şi numitor comun, iar în acest domeniu nu s-a căutat nici o clipă nici consensul, nici numitorul comun", a spus Cristian Pârvulescu. 

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul schimbării definiţiei familiei va avea loc pe parcursul a două zile, sâmbătă 6 şi duminică 7 octombrie.

Reamintim că referendumul,  în forma adoptată de Parlament, are la bază o iniţiativă cetăţenească.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Septembrie 2018
Ultima actualizare:
2 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza