Persoanele fără venituri ar putea să nu mai plătească asigurări de sănătate

Guvernul intenţionează să modifice Codul fiscal în ce priveşte contribuţiile la asigurările sociale de sănătate.

Adăugat: 6 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al guvernului
trimite pe mail

Practic, este vorba despre articolul 80 din Codul fiscal care acum prevede obligaţia tuturor cetăţenilor de a plăti asigurările sociale de sănătate.

Purtătorul de cuvând al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat azi, că se doreşte ca prin modificarea acestui articol din Codul fiscal, persoanele care nu au venituri să nu se afle în situaţia de a încălca legea.

El a adăugat că executivul nu are ca scop declanşarea unei vânători a celor care nu îşi pot plăti contribuţiile la asigurări sociale şi nici încărcarea inutilă a activităţii ANAF.

Purtătorul de cuvând al guvernului, Dan Suciu, a ţinut să precizeze că articolul din Codul fiscal care prevede această obligativitate de plată a sumelor la fondul pentru asigurări de sănătate datează din anul 2000 şi nu a fost introdus de actualul executiv.

Până la sfârşitul acestei luni, guvernul va face o analiză a sustenabilităţii acestei măsuri, deoarece la ora actuală pare că implementarea ei ar costa mai mult decât rezultatele care ar putea fi obţinute - a mai precizat purtătorul de cuvânt al executivului.

El a mai declarat că premierul Dacian Cioloş nu a solicitat demisia secretarului de stat la Ministerul de Finanţe, Gabriel Biriş, care prin declaraţiile sale recente a declanşat dezbaterea pe tema achitării contribuţiilor sociale de sănătate, inclusiv de către persoanele fără venituri.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza