Percheziţii privind posibile deturnări de fonduri la Romstrade şi Blue Air

Cele două companii, Blue Air şi Romstrade, sunt deţinute de omul de afaceri Nelu Iordache, iar procurorii au informaţii privind posibile fapte de corupţie.

Adăugat: 29 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie percheziţionează sediile companiilor Blue Air şi Romstrade , deţinute de omul de afaceri Nelu Iordache .

Potrivit redactorului Radio România Actualităţi,  Mădălina Verman,  care citează surse judiciare, este vorba despre posibile fapte de corupţie, iar prejudiciul s-ar ridica la şase milioane de euro,  bani folosiţi pentru construcţia tronsonului Arad-Nădlac.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad încheiat cu o asociere din care face parte compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a declarat că motivul principal al rezilierii contractului este reprezentat de întârzierile în execuţie, proiectul fiind în prezent la stadiul de 20%, faţă de 70%, cât ar fi fost indicat.

Afacerile Romstrade

Romstrade a înregistrat, în 2011, un profit de 2,6 milioane de euro, adică jumătate din cel obţinut în 2010, potrivit Forbes Romania.

În urmă cu doi ani, cifra de afaceri a companiei era de 134 milioane de euro.

În 2009, Romstrade era cel mai mare constructor local, având un profit de peste 31 milioane de euro şi o cifră de afaceri de 268 milioane de euro.

În 2011, Romstrade avea, potrivit datelor depuse la Ministerul Finanţelor, 1.623 de salariaţi.

Nelu Iordache a figurat în ediţia 2011 a Topului Forbes 500 Miliardari pe locul 28, cu o avere de 150 milioane de euro.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Mădălina Verman
Adăugat:
29 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza