Percheziţii la cinci primării printre care primăriile Cluj-Napoca şi Sibiu

Procurorii fac percheziţii încă de dimineaţă la primăriile Cluj-Napoca, Sibiu, Alba, Sălaj şi Mureş.

Adăugat: 7 Octombrie 2015
Ultima actualizare:7 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări într-un posibil nou caz de fraude comise în perioada 2013-2015, iar conform unor surse judiciare ar fi vorba de fonduri alocate de mai multe primării unei firme de dezinsecţie.

De dimineaţă sunt în desfăşurare peste 30 de percheziţii la sedii de instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciile unor persoane din şase judeţe.

Unul dintre sedii este cel al Primăriei Cluj-Napoca, de unde au fost solicitate copii privind contractul cu firma Coral Impex - a explicat primarul Emil Boc.

"E vorba de o hotărâre a Consiliului Local din 2006, hotărârea de prelungire a contractului din 2010, de execuţia şi dosarele care vizează plăţile dispuse, procesele-verbale de verificare a lucrărilor, recepţia zilnică şi finală, situaţiile privind raportările aferente şi contractele de sponsorizare încheiate de Coral Impex şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Se precizează în acest document că este vorba de suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupţie săvârşite de către funcţionarii Administraţiei Publice Locale", a arătat fostul premier Emil Boc. 

Şi la Primăria Sibiu au loc percheziţii ale DNA în această dimineaţă la biroul unui funcţionar de la Direcţia tehnică - informează corespondentul Radio România Actualităţi Carmen Vulcan.

Şi alte sedii de primării ar fi vizate de percheziţii sau ridicări de documente în Alba, Sălaj şi Mureş, conform surselor citate de reporterul Mădălina Verman.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza