Percheziţie la rudele ministrului Laszlo Borbely

Procurorii DNA au făcut o percheziţie într-un imobil care ar aparţine unei rude a ministrului mediului Laszlo Borbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţă.

Adăugat: 13 Iulie 2011
Ultima actualizare:4 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii anticorupţie au făcut o  percheziţie la un apartament de pe Calea Victoriei aparţinând cuscrei ministrului mediului.

Din datele furnizate  de Direcţia Naţională Anticorupţie, Laszlo Borbely nu are o calitate în acest dosar.

Oricum, potrivit legii, pentru percheziţie sau începerea urmăririi penale împotriva unui ministru este nevoie de avizul Parlamentului.

Potrivit Biroului de presă al DNA, în acest dosar a fost pus sub acuzare administratorul unei societăţi comerciale, Ioan Ciocan, care ar fi cumpărat influenţa ministrului Laszlo Borbely prin efectuarea, în folosul acestuia, de lucrări de amenajare a unui apartament în valoare de aproximativ 20.000 de euro, apartamentul în cauză la care se fac  percheziţii.

DNA susţine că lucrările au fost realizate în scopul obţinerii, prin intermediul influenţei de care se bucură ministrul mediului, de contracte cu Administraţia Naţională Apele Române şi pentru a obţine cu prioritate plata unor lucrări contractate anterior cu aceeaşi instituţie publică şi aflate deja în execuţie.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de consilierul personal al ministrului mediului şi pădurilor, Szepessy Szabolcs, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă.

Ministerul Mediului şi Pădurilor,  prin intermediul Biroului de presă, a precizat, marţi,  că, momentan, nu face nicio precizare în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la presupusa implicare a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, într-un caz de trafic de influenţă.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Iulie 2011
Ultima actualizare:
4 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza