Pentru Adrian Severin un singur cuvânt: demisia

Preşedintele Parlamentului european, Jerzy Buzek i-a cerut lui Adrian Severin să demisioneze din acest for.

Adăugat: 25 Martie 2011
Ultima actualizare:25 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, i-a solicitat eurodeputatului român Adrian Severin să demisioneze din forul pe care îl conduce, după scandalul de corupţie provocat de un articol din presa britanică.Este vorba de o anchetă jurnalistică sub acoperire, în plasa căreia au mai căzut doi europarlamentari, un austriac şi un sloven, care ar fi acceptat sume de bani pentru introducerea de amendamente în legislaţia europeană.După discuţia de joi seară cu Adrian Severin, Jerzy Buzek a precizat că l-a sfătuit pe Severin să demisioneze.


"Vom vedea care va fi decizia lui. L-am sfătuit foarte serios să demisioneze. Cu siguranţă ar fi o soluţie bună chiar şi pentru el", a spus el.Liderul Parlamentului European a mai spus că este hotărât să apere integritatea instituţiei şi a precizat că forul pe care îl conduce va colabora inclusiv cu autorităţile naţionale pentru a soluţiona acest caz.
 

 

Şi PSD îi cere demisiaDespre integritate şi imagine a vorbit joi şi liderul social-democraţilor, Victor Ponta, care a catalogat cazul de presupusă corupţie ca unul dureros, care va pune România într-o lumină negativă."M-am pus puţin în pielea europarlamentarilor români, nu doar de la PSD. Mai mulţi dintre ei mi-au spus că le crăpa lor obrazul de ruşine pentru ce se întâmplă şi le comentez cu faptul că da, un caz extrem de dureros pentru PSD şi pentru noi. Ar putea să ne folosească în viitor să înţelegem că ceea ce nu se permite în Europa nu trebuie să se permită nici în România" a subliniat Ponta.Pus în faţa acuzaţiilor de corupţie şi a presiunilor atât interne cât şi din Parlamentul european, unde a fost exclus din grupul socialiştilor şi chiar ironizat de colegi, Adrian Severin nu cedează şi anunţă că va activa ca independent.


Dezvăluirile cotidianului The Sunday Times sunt în fapt un atac la adresa sa şi a activităţii sale, susţine Adrian Severin.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza