Pensionarii cu venituri mici vor primi 700 de lei în luna iulie

De acest ajutor financiar vor beneficia 3,3 milioane de persoane, spune secretarul de stat Cristian Vasilcoiu.

Adăugat: 3 Iunie 2022
Ultima actualizare:3 Iunie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a luat ieri o nouă măsură în sprijinul pensionarilor cu venituri mici, pentru a-i ajuta să facă faţă scumpirilor din ultima perioadă.

Este vorba despre 700 lei care se vor acorda o singură dată, luna viitoare, odată cu pensia.

Executivul are în lucru şi o ordonanţă de urgenţă privind majorarea sumei pentru bonurile de masă, fiind aşteptată o decizie politică în acest sens.

Pensionarii cu venituri mici vor primi 700 de lei în luna iulie.

De acest ajutor financiar vor beneficia 3,3 milioane de persoane,  spunea secretarul de stat Cristian Vasilcoiu.

Măsura are un impact de 2% din totalul bugetului de pensii pentru acest an.

Cristian Vasilcoiu: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede acordarea acestui ajutor de 700 de lei o singură dată, în luna iulie, pentru pensionarii care au venituri de sub 2.000 de lei, şi vor beneficia atât pensionarii sistemului public de pensii, cât şi pensionarii care au pensii militare de stat, dar şi veteranii, urmaşii, soţii supravieţuitori, persecutaţii etnic şi politic şi persoanele care au făcut muncă forţată în regimul comunist.

Legat de majorarea bonurilor de masă, Ministerul Muncii are o ordonanţă în lucru,mai spunea Cristian Vasilcoiu, însă trebuie luată o decizie politică în privinţa adoptării proiectului fie prin parlament, fie prin guvern.

În atenţia executivului s-a aflat în prima lectură şi planul naţional de măsuri de protecţie şi incluziune destinat persoanelor refugiate din Ucraina. Consilierul de stat Mădălina Turza a explicat principalele obiective ale proiectului.

Mădălina Turza: Scopul fundamental al acestui plan de măsuri se focusează pe ideea de a-i sprijini pe ucraineni să devină independenţi, adică să îşi poată găsi un loc de muncă, o locuinţă, să îşi poată înscrie copiii la şcoală şi să poată învăţa cât mai repede limba română, astfel încât să se integreze în societatea noastră.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie, ora 7:00)Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza