Pensiile vor fi plătite înaintea Sărbătorilor de Paşte

Premierul Ponta a spus că pensiile vor fi plătite în luna aprilie cu câteva zile în avans, astfel încât banii să fie încasaţi de toţi pensionarii înaintea Sărbătorilor de Paşte.

Adăugat: 2 Aprilie 2014
Ultima actualizare:2 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

5,5 milioane de pensionari din care 3,7 milioane care-şi primesc pensia prin intermediul Poştei Române şi restul prin diferite bănci, îşi vor putea primi mai repede cu câteva zile pensia, astfel încât banii să ajungă la toţi pensionarii înainte de Sărbătorile Pascale.

Premierul Victor Ponta a primit în acest sens chiar la începutul şedinţei de guvern o notă din partea ministrului muncii, Rovana Plumb, care preciza că acest demers se poate realiza anticipat.

"Ministrul Plumb (al Muncii-n.r.) mi-a adus o notă şi sper ca Bugetul (ministrul delegat pentru Buget-n.r.) să fie de acord cu plata anticipată a pensiilor pentru această lună, înainte de Paşte, pentru că oamenii au nevoie de bani înainte de Sărbători", a anunţat Ponta, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Surse oficiale, citate de Mediafax, au declarat că pensiile vor fi plătite în intervalul 11-18 aprilie.
    
Ziua de 2 mai, LIBERĂ

Premierul a mai spus că şi ziua de 2 mai va fi declarată liberă, urmând să fie recuperată ulterior şi astfel românii vor putea beneficia de o mică vacanţă de patru zile la începutul lunii viitoare.

În şedinţa de guvern de miercuri, şeful Executivului i-a cerut şi ministrului sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să vină cât mai repede cu o soluţie privind lista medicamentelor compensate, care să fie în beneficiul pacienţilor şi nu al firmelor şi să acorde totodată sprijinul său Parchetului General, în ancheta declanşată la Institutul Cantacuzino, astfel încât banii să fie recuperaţi de la vinovaţi, iar Institutul să producă din nou vaccinuri.

Mai mult, premierul l-a ironizat pe fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, iniţiator al unei moţiuni simple pe sănătate, apreciind că a fost mai mult o moţiune împotriva sa, criticile fiindu-i adresate.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
2 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza