Pensiile şi salariul minim pe economie cresc din ianuarie 2015

Pensiile, imdenizaţiile pentru persoanele cu handicap şi salariul minim pe economie cresc din 2015, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Adăugat: 13 Octombrie 2014
Ultima actualizare:13 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Pensiile vor creşte cu cinci procente, iar indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap cu 16% din ianuarie anul viitor, dă asigurări ministrul muncii.

Rovana Plumb a mai menţionat azi la o conferinţă pe tema pensiilor private că tot de la 1 ianuarie 2015 va fi majorat şi salariul minim pe economie, care va ajunge la 975 de lei, de la 900 cât este acum.

Potrivit ministrului muncii, sistemul pensiilor private obligatorii, aşa-numitul pilon doi, nu va fi modificat.

În acest moment, a subliniat Rovana Plumb, se face o analiză a sistemului de pensii private din România, cu ajutorul Băncii Mondiale.

"Ne uităm cu atenţie la sistemul de pensii din România. Este factorul de îmbătrânire a populaţiei care este o problemă sistemică. Afectează nu numai România, afectează toate statele membre ale Uniunii Europene. Mesajul guvernului este foarte clar: mergem pe sistemul tip pilon; nu se pune problema naţionalizării pilonului doi de pensii", a spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus azi că trebuie modificat sistemul pensiilor de stat,  pentru că în prezent un salariat susţine 1,2 pensionari, iar pentru a se putea plăti pensiile, trebuie alocaţi bani de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale.Autor:
Cristina Tache
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza