Pensii speciale pentru parlamentarii care au minimum un an de mandat

Comisia pentru statut a adoptat mai multe amendamente privind pensiile deputaților și senatorilor.

Adăugat: 30 Septembrie 2015
Ultima actualizare:30 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia parlamentară pentru Statut propune ca senatorii şi deputaţii să primească pensii speciale numai dacă au avut un mandat de minimum un an.

Totodată, parlamentarii ar urma să beneficieze de indemnizația pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă acest drept, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată.

Se păstrează prevederea potrivit căreia nu beneficiază de indemnizaţie deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de parlamentar, a unei infracţiuni de corupţie, dar se introduc şi alte infrancţiuni, precum ultraj, tulburarea de posesie, distrugere calificată şi distrugere în culpă,  pentru care deputaţii şi senatorii, dacă au fost condamnaţi, îşi pierd pensiile speciale. 

Potrivit documentului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, aceste amendamente au fost adoptate cu unanimitate de voturi de către membrii Comisiei, care au reanalizat ieri legea pentru completarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor în raport cu obiecţiile ridicate în cererea de reexaminare trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul urmează să fie votat în plenul reunit al Parlamentului, ne-a transmis Angela Matei.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza